Wim de Jong

 

 


 

 

 

Home
Auteurs

Wim de Jong is geboren in 1958 in Voorburg. Op de lagere school viel hij op door het hoge niveau van tekenen van uiteenlopende onderwerpen. Hij verslond grote platenboeken met dinosauriërs en met Romeinen en Noormannen. De ouderwetse schoolplaten met voorstellingen uit het verleden waren en zijn voorbeelden van zijn tekenkunst.

In 1972 verhuist het gezin naar het noorden van het land. Op de middelbare school kwam hij in aanraking met de tekenstijlen van Hans G. Kresse en Marten Toonder waarvan vooral het mysterieuze aspect hem fascineerde. Ook in die tijd werd hij door een oplettende leraar Nederlands gewezen op de boeken van ‘In de ban van de Ring’ van Tolkien. Op de leeftijd van 16 jaar tekende hij al een aantal stripboeken.

Na militaire dienst verhuisde hij naar Assen en ging de opleiding grafische vormgeving en illustratie volgen aan de ABK Academie Minerva in Groningen waar hij zijn diploma haalde in 1985. Daarna volgden diverse banen als grafisch ontwerper bij reclamebureaus en grafische bedrijven. Het illustreren en tekenen laten hem niet los en bij zijn laatste werkgever Koninklijke Van Gorcum in Assen kreeg hij regelmatige opdrachten voor illustraties voor boeken en omslagen.

In 2011 werd er een bijzonder project op poten gezet door het Recreatieschap Z/W Drenthe om het toerisme te bevorderen. Het werd een full colour boek over de belevenissen van eekhoorn Eddie op zwerftocht door de regio van Z/W Drenthe.
Tevens is er een leermethode voor de basisschool uitgegeven ‘Meer dan Onderwijs’ met daarin losse illustraties en strips aan de hand van Wim.

Vandaag de dag hoopt Wim de Jong zich verder te ontwikkelen op het gebied van illustraties. Het boek Sofie en de prinses is een uitgave met tekeningen van Wim.

 

 

 


top           home


 

  
  (c) Copyright 2009-2014 Uitgeverij De Graveinse Abeel: Gebruik van teksten en
beeldmateriaal is alleen toegestaan met en na uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van
Uitgeverij De Graveinse Abeel.