Vergeten kinder- en jeugdliteratuur

 

 


 

Ga naar het overzicht van titels en auteurs.

 

Home
Auteurs

De kinderboekenwereld kent een rijk verleden. Helaas zijn veel van die boeken niet meer leverbaar. De serie Vergeten kinder- en jeugdliteratuur brengt deze verhalen weer tot leven door ze opnieuw uit te geven. Maar dan wel aangepast aan deze tijd. De taal is, waar nodig, gemoderniseerd, de interpunctie is aangepast en onbekende woorden worden uitgelegd of zijn vervangen. De essentie van het verhaal is niet aangetast en  zoveel mogelijk in de oude staat gelaten. Het zijn daarom oude verhalen in een nieuw jasje.

Wat ook nieuw is, is dat de boeken niet alleen opnieuw worden uitgegeven, maar dat er ook een uitvoering in groteletter is zodat visueel gehandicapte kinderen ook kunnen genieten van de verhalen.
Van ieder verhaal verschijnt een reguliere versie (normale lettergrootte) en een groteletterversie met een bladspiegel die gelijk is aan die van de reguliere versie zodat het boek makkelijk vastgehouden kan worden.

Behalve voor kinderen is de serie natuurlijk ook aantrekkelijk voor volwassenen die ‘oude’ kinderboeken uit hun jeugd of uit de jeugd van hun (groot)ouders opnieuw willen lezen of die kennis willen maken met boeken uit die periode.


Tot nu toe verschenen titels:

De loterij - Tine de Kruyff-Gobius
Avonturen met de gouvernante - Tine de Kruyff-Gobius
Veertien dagen op een ijsschots - Simon Abramszoon
 

 

 


top           home


 

  
  (c) Copyright 2009-2014 Uitgeverij De Graveinse Abeel: Gebruik van teksten en
beeldmateriaal is alleen toegestaan met en na uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van
Uitgeverij De Graveinse Abeel.