De loterij

 

 


 

Uit de reeks Vergeten kinder- en jeugdliteratuur

 

Home
Boeken

De loterij

Phientje is enig kind, maar dat verandert als haar nichtje bij hen komt wonen. Tilly komt uit Nederlands-IndiŽ. Daar woonde ze met haar altijd drukke vader en haar ziekelijke moeder. Als haar moeder sterft, komt Tilly bij haar familie in Nederland wonen.
Tilly is geen makkelijk meisje en Phientje heeft dan ook vaak ruzie met haar. Ook op school gebeurt er het nodige waarbij ze betrokken zijn.
Tilly gaat haar tante als haar moeder beschouwen en als haar verjaardag nadert, willen Phientje en Tilly iets moois voor haar kopen. Maar dan nemen ze een besluit waardoor ze moeten liegen en bedriegen. Komt het ooit nog goed?

Lees het eerste hoofdstuk.

Recensie door NBD Biblion

Phientje woont in Holland, maar heeft een nichtje in Nederlands-Indie, Tilly. Wanneer Tilly's moeder sterft, verhuist ze naar Holland en komt voorgoed bij Phientje wonen. Maar dat is niet altijd makkelijk. Tilly is soms erg humeurig en spreekt niet altijd de waarheid. Ook op school krijgt ze problemen. Gelukkig is de moeder van Phientje het toonbeeld van vergevingsgezindheid en probeert tussen de twee meisjes te bemiddelen. Totdat het grote geheim van de loterij uitkomt. Het is een oud verhaal ('Het Indische meisje (1900)), opnieuw uitgegeven in de serie 'Vergeten kinder- en jeugdliteratuur'. De stijl is zoveel mogelijk in tact gelaten, heel oude woorden zijn vervangen of aangepast. Toch ademt het hele boekje de sfeer van lang geleden. De dialogen, de aanspreekvormen en schrijfstijl is zo authentiek mogelijk gelaten. Er is een sterke moralistische boodschap aanwezig, en een sterke scheiding tussen fout en goed. Voor lezers die van nostalgie houden. Ook verkrijgbaar in groteletteruitgave. Vanaf ca. 10 jaar

NBD BiblionDe loterij

Auteur:
Tine de Kruyff-Gobius
ISBN:
978-94-6260-012-6
Aantal bladzijden: 59

Uitvoering: paperback
Genre: jeugdliteratuur
Uitgeverij: De Graveinse Abeel
Prijs: 14,85

Te verkrijgen bij: de boekhandel, de internetboekwinkels.

Ook te verkrijgen als groteletterboek
ISBN groteletterboek: 978-94-6260-013-3
Aantal bladzijden: 108

Prijs: 14,85

 

 


top           home


 

  
  (c) Copyright 2009-2014 Uitgeverij De Graveinse Abeel: Gebruik van teksten en
beeldmateriaal is alleen toegestaan met en na uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van
Uitgeverij De Graveinse Abeel.