De heimweehond
en andere hondenverhalen

 

 


 

Met een voorwoord van André van Duin.
Eerste exemplaar overhandigd aan Hanny Veerkamp.

 

Home
Boeken

Een ontvoering, een zoektocht naar de baas; het zijn spannende avonturen die de honden in dit boek meemaken. En vaak is het alleen dankzij de hond dat de menselijke hoofdpersoon gered wordt. In het echte leven echter worden honden op straat gezet en mishandeld. Dan zijn zij het die gered moeten worden.

Honden hebben veel te bieden, en iedere hond is het waard om een goed leven te leiden. Dat is ook de visie van Stichting Pup in Nood, die jaarlijks honderden afgedankte pups redt en een nieuw thuis geeft, en van alle hondenliefhebbers die belangeloos aan dit boek hebben meegewerkt.

Stichting Pup in Nood vangt pups op, verzorgt ze (ook medisch) en herplaatst ze. De opbrengsten van dit boek komen geheel ten goede aan Pup in Nood.

Voor meer informatie:www.pupinnood.nl of info@pupinnood.nl.

Prijs: € 12,95
Aantal bladzijden: 63
ISBN: 978-94-90902-03-2

Uitvoering: paperback

Kijk hoe het boek er in het echt uitzietDe heimweehond is er ook in een groteletterboek.

Prijs: € 12,95
Aantal bladzijden: 98
ISBN: 978-94-90902-13-1

Uitvoering: paperback

 

De heimweehond - geďllustreerde kinderuitgave

Peter mist zijn hond. Zijn vader heeft haar namelijk verkocht! Zal Peter zijn hond ooit nog zien?
Jan vindt zomaar een hond. Mag hij haar houden?
De kinderen en honden in dit boek maken spannende avonturen mee zoals een ontvoering en een zoektocht naar de baas. En vaak is het alleen dankzij de hond dat de kinderen worden gered.

In het echte leven zijn het vaak de honden die gered moeten worden. Mensen doen honden nare dingen aan, zoals ze zomaar op straat zetten.
Pup in Nood helpt al die honden!
En daarom is er dit boek. Des te meer ervan verkocht worden, des te meer geld Pup in Nood krijgt en des te meer honden er geholpen kunnen worden.

Prijs: € 12,95
Aantal bladzijden: 64
ISBN: 978-94-90902-06-3

Uitvoering: paperbackKijk hoe het boek er in het echt uitzietDe heimweehond
in de kinderuitgave is er ook in een groteletteboek.

Prijs: € 12,95
Aantal bladzijden: 98
ISBN: 978-94-90902-19-3

Uitvoering: paperback

 
De boekpresentatie van 'De heimweehond'.
Jack overhandigt het boek 'De heimweehond' aan Hanny Veerkamp van de realitysoap 'De Veerkampjes'.
De boekpresentatie werd gehouden in Strenesse, in de P.C. Hooftstraat in Amsterdam. Eigenaresse van de winkel Anita Schuts, was zo vriendelijk haar winkel ter beschikking te stellen voor de boekpresentatie. Anita Schuts is voormalig model en ex-vriendin van Willem Endstra.Van links naar rechts: auteur Joke Loevesijn, Hanny Veerkamp, Jack de Jongh en illustratrice Bea Peninngs.
Kunstenares Bea Pennings, die de omslag verzorgde.
Auteur Joke Loevesijn, die de teksten verzorgde.
Anita Schuts met de Amsterdamse Pispaal Award, als dank voor haar steun aan Pup in Nood.
Twee meiden van de meidengroep Djumbo kwamen ook nog even langs.

Societylady en selfmade-miljonair Juliette Vossen.Een onderonsje van Bea Pennings, Nel Veerkamp, Joke Loevesijn en Hanny Veerkamp.

Waarom dit boek en wat is Stichting Pup in Nood?

Pup in Nood redt pups en honden. Die worden nog veel te vaak zomaar op straat gegooid. Heel vaak zijn ze dan ziek, verwaasloosd of gewond. Er zijn weleens pups opgevangen door Pup in Nood die de navelstreng nog aan hun buikjes hadden zitten! Die stonden gewoon op straat, in een doos en dan ook nog in de winter. Het is onvoorstelbaar dat mensen zulke vreselijke dingen kunnen doen, maar het gebeurt wel.

Oude broodfokteven worden vaak op straat gegooid - of uit auto's. Dat is dan omdat ze geen geld meer opbrengen. Die oude teefjes komen zwaar verwaarloosd binnen; verrotte gebitten, oorontstekingen, vervilte vacht, kapotte knieën...
 
Zo zijn er heel veel honden en pups die Pup in Nood helpt. Ieder jaar zijn dat er honderden!
Als de honden ziek bij Pup in Nood komen, mogen ze eerst beter worden. Als het nodig is, gaan ze naar de dierenarts of worden ze geopereerd.
Daarna mogen ze dan rustig bijkomen van alles. En dan gaat Pup in Nood op zoek naar een nieuw goed thuis.

Om al die honden te kunnen helpen, is er veel geld nodig. Zo heeft Pup in Nood de Puppielance. Dat is een dierenambulance die altijd uitrijdt als er een hond in nood is.  Maar er moet natuurlijk benzine getankt worden en de auto moet zo af en toe naar de garage. En soms worden de banden doorgestoken door vandalen of worden de ruiten ingeslagen. Dat vinden ze dan blijkbaar leuk. Maar Pup in Nood mag voor de kosten opdraaien.

Om Pup in Nood te helpen, is er daarom dit boek. En de mensen die dit boek hebben gemaakt en uitgegeven, hebben dat allemaal gratis gedaan. André van Duin was ook zó begaan met die arme honden dat hij het voorwoord schreef.

De opbrengsten van dit boek, gaan naar Pup in Nood. Indien u of jij dit boek dus koopt, worden daardoor de pups geholpen.
En daarom, namens al de pups: bedankt!


Persbericht


André van Duin helpt pups in nood

André van Duin heeft het voorwoord geschreven voor het boek 'De heimweehond en andere hondenverhalen'. Het boek is bedoeld om de pups van Stichting Pup in Nood te helpen. Stichting Pup in Nood vangt al sinds 1994 pups en honden op. Die worden nog veel te vaak op straat gezet (soms met de navelstreng er nog aan!) of uit auto's gegooid. Pup in Nood vangt ze allemaal op, verzorgt ze (ook medisch) en plaatst ze dan bij een goed baasje.

Omdat dat dat veel geld kost, is er nu het boek 'De heimweehond en andere hondenverhalen'. Het boek is een initiatief van Inge Schuiten, die al sinds 2003 vrijwilliger is bij Stichting Pup in Nood. Aan het boek hebben belangeloos hondenliefhebbers meegewerkt, waaronder André van Duin.

De opbrengsten van het boek komen ten goede aan Pup in Nood en dus aan de pups. Het boek is er in diverse uitgaves: een gewone uitgave, een groteletteruitgave, een kinderuitgave en een groteletteruitgave voor kinderen. De gewone versie heeft zwart/wit illustraties en de kinderuitgave heeft zowel kleurenillustraties als zwart/wit illustraties.

Het boek was al in 2007 bij een internetuitgeverij verschenen, maar slechts in één uitgave. Daarom is het nu opnieuw uitgebracht door Uitgeverij De Graveinse Abeel.

 

 


top           home


 

  
  (c) Copyright 2009-2014 Uitgeverij De Graveinse Abeel: Gebruik van teksten en
beeldmateriaal is alleen toegestaan met en na uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van
Uitgeverij De Graveinse Abeel.