Kees Opmeer

 

 


 

 

 

Home
Auteurs

Kees Opmeer is een beroemd kinderboekenauteur die al 38 boeken, vaak op verzoek van uitgeverijen, heeft geschreven. Hij schrijft vaak over maatschappelijke onderwerpen om zo kinderen te helpen. Zo bevat zijn boek Erwtensoep in augustus (uitg. SWP, Amsterdam) verhalen op basis van gesprekken die hij met kinderen en jongeren heeft gevoerd over armoede. De Kinderombudsman heeft dit boek betrokken bij het onderzoek dat enige tijd geleden plaatsvond om te onderzoeken hoe het gesteld is met de armoede onder kinderen.

Kees Opmeer is tekstschrijver en vertaler. Voor zijn werk heeft hij verschillende prijzen ontvangen, waaronder winnaar van de Drentse top vijf. Hij bezoekt regelmatig scholen en bibliotheken om lezingen te geven en voor te lezen voor kinderen.


Kees over zichzelf: Ik ben geboren in Voorburg, op 2 april 1952. Maar nu woon ik al jaren in Ruinen, een mooi dorp in Drenthe tussen de bossen en de heidevelden. Daar woon ik met Lieneke, mijn vrouw en met mijn dochters: Marieke, Marloes en Annelies. Zij zijn mijn beste hulpjes bij het schrijven. Zonder hun hulp komt er zelfs geen boek in de winkel. Verder hebben we nog een lieve hond: Lupa.


Wat doe ik graag?


Verhalen verzinnen natuurlijk, lezen, in mijn moestuin werken, fietsen, lekker eten, mijn dochters plagen en met de hond in de regen lopen. Dat laatste is een afwijking van mij; maar ja, wat doe je daaraan?


Boeken bij Uitgeverij De Graveinse Abeel


Iedereen is anders
Hoe ga ik om met...

 

 


top           home


 

  
  (c) Copyright 2009-2014 Uitgeverij De Graveinse Abeel: Gebruik van teksten en
beeldmateriaal is alleen toegestaan met en na uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van
Uitgeverij De Graveinse Abeel.