Karin Vrielink

 

 


 

 

 

Home
Auteurs

Karin Vrielink wordt op 27 maart 1974 in Groningen geboren. Ze groeit 25 kilometer van de Martinitoren op tussen de bossen van het Drentse Norg, waar ze er als jong meisje al van droomt: ĎIk word later schrijfster!í.
Na de middelbare school verruilt Karin de Drentse zandgrond voor de Groningse klei om in Groningen communicatiekunde en alfa-informatica te studeren.
In haar werkende leven dat daarop volgt, vervult Karin verschillende functies op het snijvlak van ICT, informatie en communicatie, die later een belangrijke inspiratiebron zullen worden in haar boeken.
Ondertussen heeft Karin eind jaren negentig haar geliefde Groningen verruild voor een mooie Zwolse polder. Haar meisjesdroom blijft al die jaren springlevend en in het voorjaar van 2008 komen opeens een aantal ideeŽn samen in haar hoofd; de geboorte van het concept
Ilias in Maggelspace  is een feit.

Een meisje met een droom. Een vrouw met een passie. Een schrijfster met een visie. In kinderboekenserie
Ilias in Maggelspace komen ze voor het eerst samen.

Schrijven is voor Karin de perfecte vertaling van beelden uit haar levendige fantasie naar woorden die ze met de wereld wil delen. Bovendien geeft Karin haar lezers graag op een leuke wijze bagage mee om zich beter te wapenen tegen de risicoís die je in de digitale wereld tegen kunt komen.
"Want", zo vindt Karin, "kinderen die opgroeien in het digitale tijdperk verdienen leesvoer dat daarbij aansluit."
In april 2010 wordt tot Karins grote vreugde het manuscript van deel drie uit de Maggelspaceserie bekroond met de 4de plaats in de schrijfwedstrijd ĎHet beste manuscript van 2009í. In 2011 wint Karin de John Flandersprijs 2010 van uitgever Averbode met haar boek
Navigeren door puin. Een mooie erkenning, want de Belgische kinderjury koos unaniem voor haar verhaal. In 2012 wint ze de tweede prijs bij de John Flandersprijs 2012 met haar boek Bluf of Bloed?
En bij de Victim Zero Wedstrijd schopte ze het tot nummer 2 met haar manuscript!

Karin heeft nog genoeg verhalen in haar hoofd om haar leven met schrijven te kunnen vullen.
Die passie gaat nooit meer over. Gelukkig.

Volg Karin op twitter: http://www.twitter.com/karinvrielinkVrielink & Vrielink


Achter het duo Vrielink & Vrielink schuilen een tante (Kini) en een nicht (Karin) die hun passies voor schrijven en tekenen gebundeld hebben in de kinderboekenserie
Ilias in Maggelspace.Het ontstaan van Ilias in Maggelspace

Hoe zou het zijn om in het Internet te verdwijnen en een digitaal leven te leiden? Welke problemen zou je daar allemaal tegenkomen? Dat vraagt Karin zich op een dag af terwijl ze op een Zwolse dijk naar haar werk fietst. Daar moet een verhaal over komen!
Begin april 2008 op een normale zaterdagavond gebeurt er iets ongewoons.
Twee verhaalgedachten die al tijden naast elkaar leefden in Karin haar hoofd, komen elkaar tegen en versmelten.
Karin bewondert dan al een tijd de tekeningen in de maggelstijl van Kini. Die tekeningen verdienen een podium. Er moeten verhalen bij komen, vond ze. Verhalen die ze graag zelf wilde schrijven.
Op die bewuste zaterdagavond zijn het die twee ingrediŽnten waaruit Maggelspace ontstaat: een digitale wereld naar analogie van het internet en de aarde, gevisualiseerd in de maggelstijl van tante Kini. Maggelstijl + cyberspace = Maggelspace!

 

 


top           home


 

  
  (c) Copyright 2009-2014 Uitgeverij De Graveinse Abeel: Gebruik van teksten en
beeldmateriaal is alleen toegestaan met en na uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van
Uitgeverij De Graveinse Abeel.