Schrijven enzo
Deel 1 uit de schrijfreeks Schrijven enzo! 

 

 


 

 

 

Home
Boeken

Leer beter schrijven!

Ben je dol op schrijven en wil je graag beter leren schrijven? Dat kan! Wil je graag schrijven maar weet je niet hoe? In dit boek worden de principes van het schrijven van verhalen en boeken behandeld die je direct kunt toepassen, ongeacht wat voor genre je schrijft en ongeacht op welk niveau je schrijft.

Of je nu streekromans, fantasy, misdaad of een ander genre schrijft, en of je nog nooit gepubliceerd hebt of al weleens; dit boek is voor iedereen die beter wil schrijven. Alles van de beginzin tot het einde komt aan bod, zoals personages, dialoog en writer’s block, maar ook hoe je goede seksscènes en spannende scènes schrijft, waarom je een band kunt krijgen met je personages en hoe je van je slechterik een interessant persoon maakt.

Leer hoe je geweld en ellende op de juiste manier weergeeft, hoe je het principe van show, don’t tell toepast en hoe je de juiste naam voor je hoofdpersoon kiest.
Wil je vloeken toepassen in je dialoog maar weet je niet hoe? Zit je in de knoop met je verhaallijnen? Weet je niet hoe je je eigen stijl kunt ontwikkelen? Ook op deze vragen geeft dit boek het antwoord.

De valkuilen van het schrijven en de dingen die je vooral niet moet doen, komen eveneens aan bod. Bij de meeste onderwerpen worden voorbeelden gegeven zodat je direct ziet wat werkt en wat niet. Deze honderden voorbeelden zijn speciaal voor dit boek geschreven en de principes kun je direct toepassen.

Verbeter je boeken en verhalen en krijg nog meer plezier in het schrijven!

Prijs: € 26,20
Aantal bladzijden: 532
ISBN: 978-94-90902-40-7

Uitvoering: paperback
Auteur: I. den Schrijver
Te verkrijgen bij: de boekhandel, de internetboekwinkels.Kijk hoe het er in werkelijkheid uitziet


Waarom  schrijven enzo?


Recensie NBD/Biblion

In dit boek komen de onderwerpen aan de orde die van belang zijn voor (beginnende) schrijvers van allerlei soorten fictionele teksten. Het gaat over de leesbaarheid van een tekst. Voor wat betreft de grammatica, de spelling en de woordenschat verwijst de auteur naar het internet en in deze onderwerpen gespecialiseerde studieboeken. Het probleem van de onleesbare tekst wordt grondig aangepakt. Systematisch komt elk denkbaar onderdeel van een tekst ter sprake, zoals opbouw van een plot, structuur in een tekst aanbrengen, de thematiek, het verteltempo, het gebruik van flash-backs, de dialoog en monoloog enz. Valkuilen als de beginzin, de chronologie en oorzaak en gevolg worden uitvoerig behandeld. In tegenstelling tot gelijksoortige handleidingen komen in dit boek onderwerpen als 'geweld en ellende', 'vloeken en schelden', 'erotiek en seks' wel ter sprake. Alle onderwerpen worden met voorbeelden, suggesties en aanbevelingen helder toegelicht. Als naslag- en studieboek nuttig.

Gerard Oevering

 

 


top           home


 

  
  (c) Copyright 2009-2014 Uitgeverij De Graveinse Abeel: Gebruik van teksten en
beeldmateriaal is alleen toegestaan met en na uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van
Uitgeverij De Graveinse Abeel.