Kinderboeken schrijven enzo
Deel 2 uit de schrijfreeks Schrijven enzo!

 

 


 

 

 

Home
Boeken

Kinderboeken schrijven is een vak apart. Je moet in ieder geval ets van kinderen afweten. En je moet fantasie hebben. En je moet schrijftechnieken kunnen toepassen.

In dit boek komt dat allemaal aan bod. Een kind van vier houdt van andere dingen dan een kind van tien. In dit boek leer je waar ze van houden, waarom kinderen bepaalde boeken lezen en wat ouders daarvan vinden. Ouders zijn nog altijd degenen die boeken kiezen en kopen dus je zult bij het schrijven van een kinderboek ook met hen rekening moeten houden.

Als je volgens de AVI-methode wilt schrijven, krijg je te maken met een aantal regels die erg beperkend kunnen zijn. Want hoe vertel je een verhaal over een zwembad als je geen woorden mag gebruiken met meer dan n lettergreep? Wat doe je dan met de zwembroek, de badmeester en de handdoek? Dit boek legt je haarfijn uit wat AVI is en hoe je dat kunt gebruiken. Het geeft tevens lijsten met woorden die n, twee of drie lettergrepen hebben zodat je wl dat verhaal over het zwembad kunt schrijven.

Verder vind je in dit boek nog de geschiedenis van het kinderboek, de ontwikkeling van baby tot jong-volwassene en welke boeken daarbij horen, het modelcontract kinderboeken en waarom je geen leraar hoeft te zijn om kinderboeken te kunnen schrijven.

Als je altijd al kinderboekenauteur hebt willen zijn, dan is dit boek voor jou! Ongeacht of je nu een prentenboek, een boek met AVI-aanduiding of een boek voor tieners wilt schrijven, met dit boek heb je een goede start. De rest, het schrijven, zul je zelf moeten doen!


"Dit boek is eigenlijk onmisbaar voor iedereen die wil beginnen met het schrijven van kinderboeken."
The Sword. Lees volledig recensie.


Kinderboeken schrijven enzo
Auteur: I. den Schrijver
ISBN:
978-94-90902-49-0
Prijs: 28,90
Aantal pagina's: 427
Uitvoering: paperback
Genre: non fictie, schrijfhulpboeken
Te verkrijgen bij: de boekhandel, de internetboekwinkels. 

 

 


top           home


 

  
  (c) Copyright 2009-2014 Uitgeverij De Graveinse Abeel: Gebruik van teksten en
beeldmateriaal is alleen toegestaan met en na uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van
Uitgeverij De Graveinse Abeel.