Helena Noorderlicht

 

 


 

 

 

Home
Auteurs

Helena Noorderlicht is geboren op 13 december 1951 in Deventer. Ze verhuisde, samen met haar ouders, zeven zussen en een broer, op negenjarige leeftijd naar Amsterdam waar zij nog steeds, als enige van het gezin, woont.

Als zij na een relatie van elf jaar gaat scheiden, komt ze alleen te staan met haar dochter die dan anderhalf jaar is. Ondanks dat het niet altijd makkelijk is om in je eentje een kind op te voeden, slaat zij zich er moedig doorheen.

Helena vergeet daarin ook haar eigen leven niet en begint aan een aantal cursussen: perspectief tekenen en schilderen met acrylverf, gegeven door bekende nederlandse kunstenaars. Hoewel ze haar gevoel en creativiteit hierin kwijt kan, blijven er toch nog genoeg vragen over. Waarom is haar huwelijk mislukt? Waarom lijkt haar huwelijk zoveel op dat van haar ouders?

Helena verdiept zich steeds meer in het spirituele en ook hierin volgt zij een paar cursussen om meer antwoorden en inzichten te krijgen.

Als de dochter van Helena het huis verlaat om te gaan samen wonen, besluit Helena zich in te laten schrijven bij een datingsite. Het is toch wel erg stil in huis en zij heeft behoefte aan een partner. Na een tijdje gedatet te hebben, wordt Helena gevraagd of zij blogs wil schrijven over haar relaties. Deze zijn te lezen op de datingsite. Zij doet dit met veel plezier en komt er op deze manier achter wat de rode draad is in haar leven. Na elk verhaal wordt het 'waarom' voor Helena steeds duidelijker. Wanneer je deze verhalen leest, besef je eigenlijk pas goed wat er allemaal kan gebeuren bij een date.

 

 


top           home


 

  
  (c) Copyright 2009-2014 Uitgeverij De Graveinse Abeel: Gebruik van teksten en
beeldmateriaal is alleen toegestaan met en na uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van
Uitgeverij De Graveinse Abeel.