Het rijk van de Slangen
Het vervolg op De strijd tegen Varoen

 

 


 

 

 

Home
Boeken

Het is vrede in het Verenigd Rijk der Drie Stromen. Roderif leeft gelukkig met zijn vrouw Ragna en hun kinderen. Hun zoon Vilmar is schildknaap van koning Marento. Alles lijkt in orde, maar dan wordt de Orde der Leeuw bijeen geroepen door koning Marento. Hierin zitten de tien belangrijkste ridders van het land. Roderif is één van die ridders.

De Orde wordt bij elkaar geroepen omdat er onrust is in Varoendië, een van de provincies van het Verenigd Rijk der Drie Stromen. Er wordt gefluisterd over wat er in de bergen gaande is; grote legermachten, ridders met gesloten vizieren en onzichtbare boogschutters...

Vilmar, de zoon van Roderif, wordt op onderzoek uitgestuurd, en ontdekt dat er een nieuw rijk is ontstaan in de bergen: het rijk van de Slangen. Vilmar weet maar net te ontsnappen aan de vijand.

Koning Marento heeft al zijn dappere ridders nodig om het land te verdedigen. Het is de taak van Roderif en Vilmar om hem daarbij te helpen. Maar dan blijkt dat dat niet zonder gevaar is want de vijand weet veel meer dan ze denken...

Over De strijd tegen Varoen
Het taalgebruik sluit aan bij de doelgroep: het is geschreven in een vlotte stijl. Het verhaal is spannend, gevoelig en laat de lezer meeleven met de hoofdpersoon Roderif. Het bevat een plattegrond van de betreffende landen en een beschrijving van de ridders en belangrijke personen. Ieder hoofdstuk eindigt met een kleine, eenvoudige zwart-witte potloodtekening van een kasteel. Het boek begint en eindigt met dezelfde tekening als op het omslag. Een spannend verhaal voor kinderen vanaf ca. 9 jaar.
Recensie NBD/BilbionHet rijk van de Slangen
Auteur: G. van de Ketterij
ISBN:
978-94-90902-52-0
Prijs: 18,65
Aantal pagina's: 206
Uitvoering: paperback
Genre: kinderboeken
Te verkrijgen bij: de boekhandel, de internetboekwinkels.
Het rijk van de Slangen
is ook verschenen als groteletterboek.
Het rijk van de Slangen
Auteur: G. van de Ketterij
ISBN:
978-94-90902-84-1
Prijs: 18,65
Aantal pagina's: 391
Uitvoering: paperback
Fonds: kinderboeken

'Het rijk van de Slangen' bij Omroep Zeeland
Omroep Zeeland besteedt aandacht aan 'Het rijk van de Slangen' in de vorm van een video-nieuwsbericht waarin de schrijfster G. van de Ketterij ook aan het werk te zien is als docente.


 

 


top           home


 

  
  (c) Copyright 2009-2014 Uitgeverij De Graveinse Abeel: Gebruik van teksten en
beeldmateriaal is alleen toegestaan met en na uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van
Uitgeverij De Graveinse Abeel.