De afgehaalde Chinees

 

 


 

 

 

Home
Boeken

De afgehaalde Chinees - Gebaseerd op ware gebeurtenissen

Geheim van de voormalige BVD en CIA na 39 jaar onthuld

1972
De Chinees Huang Xian klimt over de muur van de Chinese ambassade in Den Haag om te ontsnappen. Zijn landgenoten achtervolgen hem en schieten op hem. Gewond weet hij het hoofdbureau van politie te bereiken. Dan blijkt dat hij het hoofd van de Chinese veiligheidsdienst in West-Europa is. Zowel de Binnenlandse veiligheidsdienst als de minister-president weten niet wat ze met hem aanmoeten en daarom wordt de hulp van de CIA ingeroepen. Omdat niemand mag weten wie hij is wordt hij naar de Brigade Koninklijke Marechaussee in Utrecht gebracht alwaar hij op n kamer geplaatst wordt met de jonge marechaussee Cor Evertsen. In de paar dagen dat ze een kamer delen, ontstaat er een vriendschap. Terwijl de Chinezen alles in het werk stellen om hun ontsnapte landgenoot op te pakken, wordt in samenwerking met de CIA een geheime operatie opgezet om Huang Xian naar Amerika te brengen.

2008
Cor Evertsen is gepensioneerd. Na zijn tijd als marechaussee is hij rechercheur geworden. Hij is inmiddels lid van de vrijmetselarij en hij leidt een rustig leventje. Maar dan staat Huang Xian voor zijn neus. Hij wil naar China, naar zijn vrouw en zijn dochter. Hij vraagt of Cor Evertsen hem wil helpen. Daar zijn echter grote gevaren aan verbonden want zowel de CIA als de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst zitten achter hem aan en zij zullen alles doen om hem tegen te houden. En dan is er ook nog de Chinese veiligheidsdienst die op scherp staat omdat de Olympische Zomerspelen van 2008 in Beijing worden gehouden. Cor Evertsen roept de hulp in van de vrijmetselarij om Huang Xian naar China te krijgen. Maar zelfs met die hulp, is succes niet gegarandeerd. Lukt het ze de CIA en de AIVD vr te blijven? Lukt het de vrijmetselarij om Huang Xian veilig in China te krijgen? En ziet Huang Xian zijn gezin terug?


Door een insider van de voormalige BVD is dit verhaal gecontroleerd en betiteld als waar en feitelijk gebeurd.


De afgehaalde Chinees
Auteur: Bert Bijl
ISBN:
978-94-90902-60-5
Prijs: 19,75
Aantal pagina's: 329
Uitvoering: paperback
Fonds: spanning

Te verkrijgen bij: de boekhandel, de internetboekhandel, de webshop van Uitgeverij De Graveinse AbeelDe afgehaalde Chinees
is ook te verkrijgen in een luxe uitgave hardback (gebonden'.
De afgehaalde Chinees - luxe uitgave hardback
Auteur: Bert Bijl
ISBN:
978-94-90902-65-0
Prijs: 23,75
Aantal pagina's: 329
Uitvoering: luxe uitgave hardback
Fonds: spanning

Te verkrijgen bij: de webshop van Uitgeverij De Graveinse Abeel

De afgehaalde Chinees
is ook verschenen als groteletterboek.De afgehaalde Chinees - groteletterboek
Auteur: Bert Bijl
ISBN:
978-94-90902-50-6
Prijs: 19,75
Aantal pagina's: 618
Uitvoering: paperback
Fonds: spanning

Te verkrijgen bij: de webshop van Uitgeverij De Graveinse Abeel

Beroemd kustenaar Juane Xue maakt schilderij voor omslag De afgehaalde Chinees.Links auteur Bert Bijl en rechts illustrator Juane Xue (tijdens de boekpresentatie) voor het schilderij dat zij maakte voor de omslag van De afgehaalde Chinees.


't Groentje plaatste onderstaand bericht over de signeersessie/lezing die Bert Bijl hield op het Boekenbal in boekhandel Hans van Ravenswaay te Bunnik.Bunniks Boekenbal(letje)
Geplaatst op: maandag 19 maart 2012 om 17:21


BUNNIK - Onder het genot van een drankje en een heus Bunniks Bal(letje) hebben schrijvers uit Bunnik, Odijk en Werkhoven afgelopen zaterdag bij boekhandel Hans van Ravenswaay hun werk gepresenteerd en gesigneerd. Het Bunniks Boekenbal werd dit jaar voor het eerst georganiseerd.

Schrijver, columnist, cabaretier, muzikant en Bunniker Vincent Bijlo opende samen met zijn vrouw Mariska Reijmerink het Boekenbal. Bijlo vertelde boeiend over een aantal boeken die hij heeft geschreven en wist een grote lach op de gezichten van de aanwezigen te toveren, door bij het voorlezen uit eigen werk op komische wijze allerlei typetjes neer te zetten.

Anglist, zangeres en auteur Mariska Reijmerink presenteerde haar nieuwe cd (The Rossettis, Letter to the World) met daarop Engelse pozie op muziek van pianist Jan-Frans van Dijkhuizen, met wie ze samen The Rossettis vormt. Bij gebrek aan een piano in de boekhandel van Van Ravenswaay, zong Reijmerink zaterdag een Engels gedicht a capella.

Maar er was ook ruime aandacht voor de nieuwste thriller van Bert Bijl ('De afgehaalde Chinees'), een primeur van Hans J.Hermeler ('Bonfire'), Frits van 't Riet (gedichten), Jaap Dekker, Els Florijn ('Het meisje dat verdween') en Loes Teunissen-Zimmerman ('Etenslust').

Zaterdag was verder het boek 'Gekkenwerk' voor het eerst te koop in de boekwinkels. De hapjes en drankjes werden verzorgd door Restaurant De Bank & co. (MD)


Maoniek tijdschrift over het boek 'De afgehaalde Chinees' van Bert Bijl: 'Bert Bijl probeert Dan Brown naar de kroon te steken en dat lukt hem bijzonder wel!'
De Wijkse Courant over het boek 'De afgehaalde Chinees' van Bert Bijl: 'Een spannend en vlot lezend verhaal (...)'

 

 


top           home


 

  
  (c) Copyright 2009-2014 Uitgeverij De Graveinse Abeel: Gebruik van teksten en
beeldmateriaal is alleen toegestaan met en na uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van
Uitgeverij De Graveinse Abeel.